Kwaliteitszorg medewerker

Interim IB’er in coronatijd: de coach

Wat was in coronatijd de toegevoegde waarde van een interim IB-er? Met dat bijltje had nog niemand gehakt.

Onze mensen komen regelmatig in situaties waar uitdagingen liggen, opbrengsten verbeterd moeten worden en de cultuur een frisse blik van buiten nodig heeft. Dat lukt, want juist omdat we fris van buiten komen en geen onderdeel van de cultuur of uitdaging zijn, zijn we goed in staat om snel tot de kern te komen, blijvende impact  te bewerkstelligen en verbeteringen door te voeren.

Onze mensen hebben de afgelopen weken op de scholen waar zij werkzaam zijn laten zien dat focus op de onderwijskwaliteit ongelofelijk belangrijk is. Hoe kunnen we ieder kind bieden wat nodig is om te floreren, om met plezier naar school te gaan? Wat vraagt dit nu aan differentiatie, aan afstemming en aan communicatie? Wat betekent dit voor de structuur, voor leerkrachtgedrag en voor innovatie?

In deze tijd bleek het des te meer onze rol om de leerkrachten te coachen in het onderwijsaanbod, te helpen bij het differentiëren en te sturen om de achterstand bij te werken. We waren gesprekspartner, coach en visionair. Altijd een belangrijk element in onze rol. Maar in de afgelopen weken werden we ons er weer extra van bewust hoe we als interim IB-er van betekenis kunnen zijn. Met als doel? De kinderen van vandaag, voor de wereld van morgen!

Informeer naar de mogelijkheden.
Contactpersoon: Marieke Postuma
mpostuma@melioradvies.nl

Dashboard Leerresultaten

Icoon lees_verder