Leiderschap & Teamontwikkeling

Leiderschap & Teamontwikkeling

Of je nu een doorgewinterde schoolleider bent, of nog aan het begin staat: jouw leiderschapsstijl is onlosmakelijk verbonden met de ontwikkeling van je team. Daarmee is je verantwoordelijkheid als leider groot. Wij begrijpen dat. Daarom trekken we graag met jou en je team op. Omdat we weten dat wanneer jij jouw drijfveren ontdekt én authentiek leiding geeft, jouw hele team in beweging komt. In onze leiderschapstrajecten kijken we graag breed: het team, het leiderschap, de geschiedenis, de potentie en de ambitie van de school.

Trajecten

Onze trajecten zijn altijd op maat. Hierbij hebben we ook oog voor de psychologische kanten van een transitie. We maken hiertoe gebruik van de inzichten van Management Drives.

Van betekenis zijn op een manier die bij jou past. Dat is waar wij voor gaan.

Vergroot je effectiviteit met MD

Iedere dag en nagenoeg elk moment van de dag communiceer je met je leerlingen en met je collega’s. Hét instrument bij uitstek voor goed onderwijs … ben je als leerkracht zelf! En wellicht kun je jezelf nergens zo tegenkomen als in het onderwijs. Zoals je bent en denkt, zo sta je ook voor de klas en in je team. Hoe helpend is het dan als je jezelf én anderen steeds beter leert kennen!?

Bij Melior Advies begrijpen we dit als geen ander. Daarom maken we graag gebruik van Management Drives om inzicht te krijgen en te geven in jouw eigen drijfveren. Een drijfveer is de manier waarop je naar de wereld kijkt. Is de wereld een plek van harmonie? Is het een omgeving vol uitdagingen of een complexe puzzel die je wilt begrijpen? Hoe belangrijk zijn regels en afspraken om de wereld leefbaar te houden? Jouw kijk op de wereld bepaalt ook hoe je je gedraagt. Welke taal je gebruikt en ja, ook hoe jij les of leiding geeft.

Jouw drijfverenprofiel is uniek. Het is niet goed en niet fout. Het laat zien hoe jij zaken aanpakt. Het geeft jou en je team taal om te spreken zonder oordeel. Tegelijk is het zo praktisch en persoonlijk dat je er direct voordeel van hebt. Je leert jezelf beter kennen. Én accepteren!

Onze adviseurs zijn zeer deskundig in het gebruik van MD voor persoonlijke coaching van leerkrachten en schoolleiders. Wij geven je inzicht in het ‘waarom’ van je gedrag en helpen je een verdiepende stap in je ontwikkeling als mens te maken. Met die inzichten kun jij de vertaling maken naar je dagelijkse lespraktijk of jouw effectiviteit als schoolleider.

We gaan nog verder. MD is bij uitstek geschikt om als team een gezamenlijke taal – zonder oordeel – te leren spreken. Afspreken – Uitspreken – Aanspreken – Doorspreken. Onderzoek met elkaar je teamcultuur. Waarin zijn jullie een goed team? En wat is er nog niet zichtbaar? Waar gaan jullie de komende periode aan werken?

Mensenwerk is maatwerk. Daarom denken we met je mee en analyseren we samen wat een helpende aanpak is met inzet van MD. Om je wat voorbeelden te geven van thema’s:

– Individuele coaching die je inzicht geeft in jouw lespraktijk en je persoonlijkheid.

– Teamcultuur en teamcoaching.

– Jouw rol als schoolleider. De druk op een schoolleider is vandaag-de-dag groot. Duizend-en-één dingen vragen op een dag jouw aandacht. Drijfveren geven je inzicht in jouw gedrag onder druk. Ze laten ook zien hoe je juist kunt voorkomen dat je onder druk komt te staan.

– Hoe verwerk je de taal van MD in je personeelsbeleid?

– Hoe kan inzicht in elkaars drijfveren helpen om de kans op een succesvol veranderproces te vergroten

– Hoe vergroot het aansluiten bij drijfveren het eigenaarschap bij alle teamleden

– Hoe kan je de intern begeleider ondersteunen bij het leveren van passende zorg?

Herregistratie schoolleiders

Icoon lees_verder

Herregistratie schoolleiders