Ontwikkel een professionele cultuur

Hoe werk je aan een professioneel en volwassen team, waarin teamleden zich vrij voelen proactief initiatief te nemen om de onderwijskwaliteit te verbeteren? Waarin zij dezelfde taal spreken en aan een gezamenlijk doel werken? Ontdek samen met Melior Advies hoe je kunt investeren in een effectief en lerend team van enthousiaste professionals.  

Ruimte voor elke stem
Onze adviseurs laten je zien hoe je ruimte kunt maken voor elke stem in je team. Je leert te werken vanuit de principes van Deep Democracy, waarbij datgene wat er binnen het team gebeurt, zich niet ‘onder water’, maar ‘boven water’ afspeelt.

Samen met je team leer je onderlinge verschillen te begrijpen, te verwoorden en waar mogelijk juist effectief in te zetten.

Ruimte voor verschillen

Onze adviseurs helpen je te ontdekken wat jouw teamleden drijft en wat hun valkuilen zijn. Ze stellen een Management Drives profiel op, dat laat zien wat jouw team in beweging zet en hoe patronen doorbroken kunnen worden die lastig te veranderen lijken. Samen met je team leer je onderlinge verschillen te begrijpen, te verwoorden en waar mogelijk juist effectief in te zetten. Via de principes van systemisch werken kijken onze adviseurs daarnaast naar ieders plek in het team, naar onderlinge patronen binnen de huidige situatie en helpen ze jou en je team te groeien in professionaliteit, effectiviteit en collectief bewustzijn.

 

Neem vrijblijvend contact op

Met Melior Advies haal je experts in huis die jouw team en jou als leider spiegelen. Zij doen dat vanuit een veilige en respectvolle bedding, maar schuwen het benoemen van het ongemakkelijke niet. Ben je met jouw team toe aan een volgende stap op weg naar volwassenheid en professionaliteit? Neem dan contact op met Peter Helmantel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Peter Helmantel
T: 06 2875 4441
E: phelmantel@melioradvies.nl

 

Het cultuurtraject op onze basisschool, onder leiding van Peter, was een verrijkende ervaring die onze school op meerdere niveaus heeft versterkt. Peter excelleert in het uitvragen van behoeften en het creëren van een veilige, inclusieve sfeer. Zijn vermogen om wat onzichtbaar is (onder de waterlijn) helder te krijgen en bespreekbaar te maken is bewonderenswaardig. Hij stimuleert deze interactie met een neutrale blik, waarbij de stem van iedere medewerker centraal staat. Het resultaat is een omgeving waarin iedereen zich gehoord en gewaardeerd voelt, en waarin diversiteit wordt omarmd.

Judith van Opstal, directeur De Springplank