Startende schoolleider… ben jij goed geworteld?

Herkenbaar wellicht?

7.00 uur: Je telefoon gaat, een leerkracht meldt zich ziek. Nog voordat je je eerste kop koffie hebt geroken, mag je al aan het werk. Wanneer alle communicatielijnen zijn voorzien van de gewijzigde situatie, smeer je nog even je lunch en stap je de deur uit. Op school aangekomen start je de dag met een rondje goedemorgen langs alle collega’s. De eerste mails en telefoontjes alvast beantwoorden en om 8.15 uur alle leerlingen en ouders verwelkomen. 8.30 uur: Iedereen binnen? Snel door naar de eerste afspraak die al op je zit te wachten. De dag vult zich verder met lesbezoeken, oudergesprek, MT-overleg en een gezamenlijk koffiemoment met het team om de dag met elkaar te delen. Tot slot nog meer mails beantwoorden en nog even die collega individueel spreken. De dag is voorbij en je gaat weer op weg naar huis. En? Herkenbaar? Een paar vragen dan:

Waar was op deze dag tijd voor jezelf? Wanneer heb je even uit het raam mogen staren om een casus goed te doordenken voordat je een belangrijk besluit moet nemen? Wanneer heb je even tijd genomen om dat interessante artikel te lezen, dat al een week op je bureau ligt?

Schoolleider zijn is een intensief vak en staat veelal in het teken van het ontzorgen van
de ander. Dat maakt het beroep ook zo ontzettend mooi en betekenisvol. Wij mogen verwonderen, inspireren en levens aanraken!

Mag ik jou ook helpen sterk te wortelen?

In online-sessies (goed inplanbaar voor jou dus) kijken we naar jouw persoonlijk leiderschap.  En naar een vitale balans in jouw werkweek. Zodat je dicht blijft bij wat je drijft en met plezier en passie leider bent. Vanzelfsprekend sluit ik aan bij jóuw vragen en uitdagingen.

Wil je meer weten? Graag je bericht dan naar Kristel Klokke van Melior Advies.

 ‘You can’t go back and change the beginning,
but you can start where you are and change the ending’

Laat een reactie achter